ciasto biszkopt czekoladowo-wiśniowy z kremem

to niezwykłe i pyszne ciasto. Gorąco polecam. Odbywa się to po prostu. Jeśli próbowałeś kiedyś ciasta & quot; fale Dunaju & quot;, to będzie to protopip tego ciasta. Ale o wiele smaczniejsze i ciekawsze.
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 33 % 18 g
węglowodany 59 % 32 g
273 kcal
IG: 34 / 3 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Więc najpierw ugotuj budyń. Robimy tak, jak jest napisane na opakowaniu. Biorę zimne mleko, dodaję 1,5 opakowania puddingu w proszku, cukier. Wszystko mieszam trzepaczką do ognia. Ciągle przeszkadzam. I gotuję, aż zgęstnieje. Zdejmuję z ognia.Przykryj folią spożywczą i pozwól jej ostygnąć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie odcedź wiśnie ze słoika. Lepiej wziąć puszkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj takie produkty. Masło w temperaturze pokojowej, cukier, jajka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij masło z cukrem, a następnie dodaj po jednym jajku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj Sagar waniliowy, proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podziel ciasto na pół. Dodaj kakao do jednej części ciasta. Bierzemy kształt 24 cm, przykryj spód papierem, rozłóż i posmaruj jasnym ciastem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na wierzchu ciemne ciasto.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    A teraz rozłóż wiśnie, lekko je wciskając. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180gr na 40 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmujemy gotowe ciasto i pozwalamy mu całkowicie ostygnąć.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Robienie kremu. Masło i budyń powinny mieć tę samą temperaturę. Jeśli olej jest zimny, podgrzej go w kuchence mikrofalowej. Ubij więc miękkie masło i dodaj łyżkę budyniu. Jest taki jednorodny krem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wkładamy go do torby do gotowania z okrągłą dyszą. Zostawimy trochę kremu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Odciąłem trochę wierzchołka ciasta. I posmarowana kremem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Następnie wyciśnij takie stożki z kremu z góry. Włóż do lodówki, aby dodać krem. Przyjmujemy na dwie godziny.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozpuść czekoladę ze śmietaną, pozwól jej ostygnąć.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    I polej łyżką na nasz krem.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Mmmm....bardzo smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Gotowy budyń - 135   kcal/100g

Podobne przepisy