skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc najpierw ugotuj budyń. Robimy tak, jak jest napisane na opakowaniu. Biorę zimne mleko, dodaję 1,5 opakowania puddingu w proszku, cukier. Wszystko mieszam trzepaczką do ognia. Ciągle przeszkadzam. I gotuję, aż zgęstnieje. Zdejmuję z ognia.Przykryj folią spożywczą i pozwól jej ostygnąć.
Krok 2:
Następnie odcedź wiśnie ze słoika. Lepiej wziąć puszkę.
Krok 3:
Przygotuj takie produkty. Masło w temperaturze pokojowej, cukier, jajka.
Krok 4:
Ubij masło z cukrem, a następnie dodaj po jednym jajku.
Krok 5:
Następnie dodaj Sagar waniliowy, proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Podziel ciasto na pół. Dodaj kakao do jednej części ciasta. Bierzemy kształt 24 cm, przykryj spód papierem, rozłóż i posmaruj jasnym ciastem.
Krok 7:
Na wierzchu ciemne ciasto.
Krok 8:
A teraz rozłóż wiśnie, lekko je wciskając. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180gr na 40 minut.
Krok 9:
Wyjmujemy gotowe ciasto i pozwalamy mu całkowicie ostygnąć.
Krok 10:
Robienie kremu. Masło i budyń powinny mieć tę samą temperaturę. Jeśli olej jest zimny, podgrzej go w kuchence mikrofalowej. Ubij więc miękkie masło i dodaj łyżkę budyniu. Jest taki jednorodny krem.
Krok 11:
Wkładamy go do torby do gotowania z okrągłą dyszą. Zostawimy trochę kremu.
Krok 12:
Odciąłem trochę wierzchołka ciasta. I posmarowana kremem.
Krok 13:
Następnie wyciśnij takie stożki z kremu z góry. Włóż do lodówki, aby dodać krem. Przyjmujemy na dwie godziny.
Krok 14:
Rozpuść czekoladę ze śmietaną, pozwól jej ostygnąć.
Krok 15:
I polej łyżką na nasz krem.
Krok 16:
Mmmm....bardzo smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Gotowy budyń - 135 kcal/100g