skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij jajka z cukrem przez 5 minut. Do bujnej masy.
Krok 2:
Dodaj 2 łyżki. l mleko, 2 łyżki.l olej roślinny.
Krok 3:
Dodaj kakao.Wszystko mieszamy.
Krok 4:
Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy.
Krok 5:
Wlej ciasto do formy o wymiarach 20 na 30 cm. I włóż do nagrzanego piekarnika do 170gr. na 30 minut.
Krok 6:
Wyjmujemy gotowy biszkopt, odstawiamy na 10 minut i polewamy mlekiem 300 ml. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Krok 7:
Następnie ubij śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym. Jeśli zawsze ubijasz zagęszczaczem, dodaj go. Ale jest krem które już są z zagęszczaczem. Rozłóż śmietanę na wierzchu kuchni( ciasta), wyrównaj ją.
Krok 8:
Kuchen wkładamy do lodówki na noc.
Krok 9:
Następnego dnia gotujemy sos. Aby to zrobić, wymieszaj suchą paczkę budyniu z mlekiem i cukrem. Gotuj, aż zgęstnieje.Zdejmij z ognia. Wydobyć połamaną czekoladę. Mieszaj i pozwól mu ostygnąć.
Krok 10:
Przykryj go folią do kontaktu i pozwól mu ostygnąć.
Krok 11:
Ta kuchnia jest podawana w ten sposób: odetnij kawałek i polej go sosem. Smakowity. Spływający SOS przypomina łzy. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal / 100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Gotowy budyń - 135 kcal/100g