jajecznica w chmurze
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
posmaruj patelnię masłem.
Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na szczyty wraz ze szczyptą soli.
wlej białka na patelnię, umieść żółtko na środku i sól.
włóż do piekarnika. Piec 10 minut (lub dłużej - opcjonalnie) w 190 C.
Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na szczyty wraz ze szczyptą soli.
wlej białka na patelnię, umieść żółtko na środku i sól.
włóż do piekarnika. Piec 10 minut (lub dłużej - opcjonalnie) w 190 C.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g