jajecznica w chmurze

urozmaic swoje śniadanie pysznym i oryginalnym daniem! Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 12 g
tłuszcze 55 % 16 g
węglowodany 3 % 1 g
201 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min
posmaruj patelnię masłem.

Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na szczyty wraz ze szczyptą soli.

wlej białka na patelnię, umieść żółtko na środku i sól.

włóż do piekarnika. Piec 10 minut (lub dłużej - opcjonalnie) w 190 C.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy