zapiekanka z twarogu dietetycznego
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy twaróg, żółtka jaj, cukier, cukier waniliowy, skrobię, śmietanę.
Krok 2:
Ubij mikserem lub blenderem na gładką masę.
Krok 3:
Ubij białka jajek, dodając trochę cukru, aż osiągną szczyty białka.
Krok 4:
Delikatnie łyżką dodaj białka do masy twarogowej.
Krok 5:
Rozłóż w silikonowej formie wysmarowanej masłem.
Krok 6:
Piec w 180-200 stopniach przez 30-40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal / 100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g