zapiekanka z twarogu dietetycznego

zwiewna zapiekanka z twarogu bez mąki i kaszy manny! Spróbować)
AnastazjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 13 g
tłuszcze 29 % 10 g
węglowodany 32 % 11 g
168 kcal
IG: 27 / 9 / 64

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy twaróg, żółtka jaj, cukier, cukier waniliowy, skrobię, śmietanę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij mikserem lub blenderem na gładką masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij białka jajek, dodając trochę cukru, aż osiągną szczyty białka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Delikatnie łyżką dodaj białka do masy twarogowej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż w silikonowej formie wysmarowanej masłem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Piec w 180-200 stopniach przez 30-40 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal / 100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy