skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Pokrój gotowane ziemniaki
Krok 3:
Posiekaj zieleninę
Krok 4:
Pokrój gotowaną pierś z kurczaka
Krok 5:
Pokrój jajka
Krok 6:
Smażyć jajka z ziemniakami
Krok 7:
Pierwsze nadzienie (ziemniaki z jajkami)
Krok 8:
Drugie nadzienie (ryż, jajka, zioła)
Krok 9:
Trzecie nadzienie (kurczak, jajka i zioła)
Krok 10:
Rozwałkuj ciasto
Krok 11:
Włóż ciasto do formy
Krok 12:
Dalej-cholera
Krok 13:
Farsz
Krok 14:
Naleśnik
Krok 15:
Farsz itp.
Krok 16:
Przykryj drugą warstwą ciasta
Krok 17:
Udekoruj kwiatem
Krok 18:
Smarujemy jajkiem
Krok 19:
I jemy
niektóre produkty muszą być wstępnie ugotowane. Dotyczy to ryżu, filetów z kurczaka, jaj kurzych i ziemniaków. Przygotuj jedzenie i schłodź.
teraz usmaż niektóre z nich. Posiekaj jajka obrane ze skorupy, pokrój ziemniaki na małe kostki. Podziel posiekane jajka na 4 części i wyślij 1 część na patelnię z rozgrzanym olejem roślinnym, dodaj do niej wszystkie ziemniaki.
wymieszaj następującą część nadzienia: drobno posiekaj filet z kurczaka, posiekaj natkę pietruszki i wymieszaj wszystko z resztkami jajek. Okazuje się kilka rodzajów nadzienia.
zaczynamy formować ciasto. Wybierz formę, w której będziemy piec, posmaruj trochę dowolnym tłuszczem i połóż część rozwałkowanego ciasta francuskiego na formie naczyń. Krawędzie ciasta powinny sięgać krawędzi formy. Przykryj ciasto naleśnikiem, na nim część nadzienia z kurczaka, dodaj, pieprz, ponownie naleśnik, na nim nadzienie jajeczne itp. Przykryj wszystko ciastem francuskim, połącz z dolną częścią i pięknie ściśnij. Umieść kwiat ciasta na czubku ciasta. Teraz włóż formę do ciasta do gorącego piekarnika na 30 minut.
gorące ciasto można podawać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Tłuszcz stołowy - 899 kcal/100g
- Tłuszcz kulinarny - 897 kcal/100g
- Tłuszcz cukierniczy - 897 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Naleśniki na Rast.olej - 235 kcal/100g
- Naleśniki na oliwie.olej - 200 kcal/100g