ciasto z kurczaka z ziemniakami z gotowego ciasta francuskiego

Kurczak z ziemniakami to prawdziwe święto brzucha, po prostu objadanie się! Jeśli twoi bliscy krewni wymagają obfitego i smacznego posiłku składającego się z mięsa, ziemniaków, pieczonego ciasta i ryżu, nie myśl długo, kuchnia rosyjska już wymyśliła wszystko za ciebie. Jest wspaniały przepis na ciasto francuskie z kurczaka z ziemniakami. Kiedy mam czas, upewniam się, że robię to obfite, cudowne ciasto. Gotowe produkty, które można kupić w sklepie, pomogą Ci zaoszczędzić czas. Ciasto francuskie można kupić w każdym sklepie, to samo dotyczy cienkich naleśników. Ale jeśli jesteś zwolennikiem gotowania w domu, ugotuj je sam.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 31 % 14 g
węglowodany 49 % 22 g
252 kcal
IG: 10 / 76 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój gotowane ziemniaki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj zieleninę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój gotowaną pierś z kurczaka

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój jajka

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć jajka z ziemniakami

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pierwsze nadzienie (ziemniaki z jajkami)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Drugie nadzienie (ryż, jajka, zioła)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Trzecie nadzienie (kurczak, jajka i zioła)

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozwałkuj ciasto

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż ciasto do formy

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dalej-cholera

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Farsz

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Naleśnik

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Farsz itp.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Przykryj drugą warstwą ciasta

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Udekoruj kwiatem

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Smarujemy jajkiem

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    I jemy


niektóre produkty muszą być wstępnie ugotowane. Dotyczy to ryżu, filetów z kurczaka, jaj kurzych i ziemniaków. Przygotuj jedzenie i schłodź.
teraz usmaż niektóre z nich. Posiekaj jajka obrane ze skorupy, pokrój ziemniaki na małe kostki. Podziel posiekane jajka na 4 części i wyślij 1 część na patelnię z rozgrzanym olejem roślinnym, dodaj do niej wszystkie ziemniaki.
wymieszaj następującą część nadzienia: drobno posiekaj filet z kurczaka, posiekaj natkę pietruszki i wymieszaj wszystko z resztkami jajek. Okazuje się kilka rodzajów nadzienia.
zaczynamy formować ciasto. Wybierz formę, w której będziemy piec, posmaruj trochę dowolnym tłuszczem i połóż część rozwałkowanego ciasta francuskiego na formie naczyń. Krawędzie ciasta powinny sięgać krawędzi formy. Przykryj ciasto naleśnikiem, na nim część nadzienia z kurczaka, dodaj, pieprz, ponownie naleśnik, na nim nadzienie jajeczne itp. Przykryj wszystko ciastem francuskim, połącz z dolną częścią i pięknie ściśnij. Umieść kwiat ciasta na czubku ciasta. Teraz włóż formę do ciasta do gorącego piekarnika na 30 minut.
gorące ciasto można podawać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Tłuszcz stołowy - 899   kcal/100g
  • Tłuszcz kulinarny - 897   kcal/100g
  • Tłuszcz cukierniczy - 897   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Naleśniki na Rast.olej - 235   kcal/100g
  • Naleśniki na oliwie.olej - 200   kcal/100g

Podobne przepisy