skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc. Najpierw musisz ugotować makaron. Kup długie rurki. Kiedy wrzucasz je do wrzącej osolonej wody, nie łam ich. Podczas gotowania weź gotowaną kiełbasę lub kiełbaski i pokrój w kostkę. Następnie weź patelnię i usmaż kiełbasę na maśle. Na koniec dodaj do kiełbasy gotowy ulubiony keczup lub pomidor, który należy rozcieńczyć wodą i włożyć przyprawy. Więc dusić kiełbasę lub kiełbaski przez kolejne 3 minuty. Trzy sery na tarce z małymi otworami. Bierzemy naczynie do pieczenia. Smarujemy go olejem. Zaczynamy układać składniki naszej przyszłej zapiekanki. Połóż makaron na dnie. Rozłóż na nich kiełbasę i posyp serem. Sera nie trzeba żałować, wtedy makaron dobrze skleja się z kiełbasą. Następnie ponownie włóż makaron, a następnie kiełbasę i ser. Musisz więc rozłożyć krawędź naczynia do pieczenia zapiekanki. Na wierzchu powinna znajdować się warstwa sera. Piec zapiekankę w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 200 stopni. 10 minut przed końcem posmaruj zapiekankę sosem majonezowo-ketchupowym. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
