skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Wziąłem całą rybę i oczyściłem ją do stanu filetowania.
Krok 2:

Wymieszaj jajka, przyprawy, pieprz, sól.
Krok 3:

Wymieszaj trzepaczką.
Krok 4:

Dodaj wodę.
Krok 5:

Dodaj mąkę i wszystko dobrze wymieszaj jeszcze raz trzepaczką, aby nie pozostały grudki.
Krok 6:

Pokrój cebulę.
Krok 7:

Podgrzej patelnię dodając olej. Słonecznik można zastąpić oliwą.
Krok 8:

Zanurz rybę w cieście.
Krok 9:

Rozłóż na dobrze rozgrzanej patelni.
Krok 10:

Wszystkie pozostałe kawałki można ułożyć w cieście.
Krok 11:

Niezapomniany smak zaczyna rozprzestrzeniać się po kuchni.
Krok 12:

Na sąsiedniej patelni zaczynamy smażyć cebulę.
Krok 13:

Smażyć na złoty kolor i obrócić na drugą stronę.
Krok 14:

Gdy cebula stanie się lekko przezroczysta, sól i pieprz do smaku.
Krok 15:

Połóż gotowe kawałki na talerzu.
Krok 16:

Nasza cebula jest prawie gotowa.
Krok 17:

Posyp naszą rybę gotową cebulą.
Krok 18:

I po zaledwie kilku 30-40 minutach mamy gotowe bardzo smaczne danie.
Krok 19:

Z miłością, Chrumka! =)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g


