skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Posiekaj kapustę, wymieszaj z marchewką startą na grubej tarce i mocno włóż do trzylitrowego słoika.
Krok 2:
Wlać zimną wodę. Po 15 minutach. wlać wodę. Dodaj sól do wylanej wody i ponownie wlej do słoika. Umieść słoik w pojemniku, ponieważ z niego wypłynie solanka. Po trzech dniach (możesz nawet po dwóch dniach) przebić kapustę, aby wydostał się Gaz. Następnie wlej solankę ze słoika, dodaj cukier, dobrze wymieszaj, wlej z powrotem do słoika i wstaw do lodówki. Można spożywać następnego dnia.
posiekaj kapustę, wymieszaj z marchewką startą na grubej tarce i mocno włóż do trzylitrowego słoika. Wlać zimną wodę. Po 15 minutach. wlać wodę. Dodaj sól do wylanej wody i ponownie wlej do słoika. Umieść słoik w pojemniku, ponieważ z niego wypłynie solanka. Po trzech dniach (możesz nawet po dwóch dniach ) przebić kapustę, aby wydostał się Gaz. Następnie wlej solankę ze słoika, dodaj cukier, dobrze wymieszaj, wlej z powrotem do słoika i wstaw do lodówki. Można spożywać następnego dnia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g