skład / składniki
metoda gotowania
długoletni znajomy podzielił się ze mną kulinarnym przepisem na to danie. Widziała proces gotowania wędzonego łososia w telewizji i zainteresowała się. Jak się okazało-nie bez powodu. Łosoś to bardzo smaczna i zdrowa ryba dla ludzi. Zawiera żelazo i jest źródłem bardzo nasyconych kwasów tłuszczowych. Do przygotowania potrzebna będzie niewielka ilość składników. Wszystko jest bardzo proste, a na wyjściu-pyszne! Postanowiłem więc podzielić się z wami sprawdzonym przepisem. Zacznijmy gotować.
sól łososia, połóż 1 łyżkę mokrych wiórów olchy na folii, a na nich ruszt z rybą, a końce patyczków należy odciąć. Następnie łączymy końcówki folii i skręcamy je kilka razy. Następnie przekręć przeciwległe końce. Umieść te elementy w dyfuzorze na małym ogniu. Weź pod uwagę, że kawałek o wadze 150 g gotuje się przez co najmniej 10 minut (najczęściej 13). Jedzenie jest gotowe do publicznego spożycia. Zapewniony zostanie smak i jakość. Spójrz tylko, jak pięknie wędzony łosoś wygląda na twoim stole!
żadne wakacje nie obejdą się bez tej ryby. Życzymy smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g