łosoś z solą domowej roboty

bardzo smaczna i pożywna czerwona ryba. Będziesz także potrzebował 1 łyżki wiórków olchowych.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 77 % 20 g
tłuszcze 23 % 6 g
węglowodany 0 % 0 g
201 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

długoletni znajomy podzielił się ze mną kulinarnym przepisem na to danie. Widziała proces gotowania wędzonego łososia w telewizji i zainteresowała się. Jak się okazało-nie bez powodu. Łosoś to bardzo smaczna i zdrowa ryba dla ludzi. Zawiera żelazo i jest źródłem bardzo nasyconych kwasów tłuszczowych. Do przygotowania potrzebna będzie niewielka ilość składników. Wszystko jest bardzo proste, a na wyjściu-pyszne! Postanowiłem więc podzielić się z wami sprawdzonym przepisem. Zacznijmy gotować.
sól łososia, połóż 1 łyżkę mokrych wiórów olchy na folii, a na nich ruszt z rybą, a końce patyczków należy odciąć. Następnie łączymy końcówki folii i skręcamy je kilka razy. Następnie przekręć przeciwległe końce. Umieść te elementy w dyfuzorze na małym ogniu. Weź pod uwagę, że kawałek o wadze 150 g gotuje się przez co najmniej 10 minut (najczęściej 13). Jedzenie jest gotowe do publicznego spożycia. Zapewniony zostanie smak i jakość. Spójrz tylko, jak pięknie wędzony łosoś wygląda na twoim stole!
żadne wakacje nie obejdą się bez tej ryby. Życzymy smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Łosoś mielony - 130   kcal/100g
  • Łosoś wędzony - 162   kcal/100g
  • Łosoś z grilla - 283   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 201   kcal/100g
  • Łosoś solony - 269   kcal/100g
  • Łosoś saute - 379   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy