żabie udka smażone z czosnkiem
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz czosnek, drobno posiekaj.
2. Wymieszaj mąkę z solą i pieprzem.
3. Rozgrzej patelnię, rozpuść masło.
4. Zwiń żabie udka w mieszance mąki.
5. Smaż Nogi na złoty kolor.
6. Dodaj czosnek i natkę pietruszki na patelnię i smaż, aż czosnek będzie chrupiący.
smacznego!
2. Wymieszaj mąkę z solą i pieprzem.
3. Rozgrzej patelnię, rozpuść masło.
4. Zwiń żabie udka w mieszance mąki.
5. Smaż Nogi na złoty kolor.
6. Dodaj czosnek i natkę pietruszki na patelnię i smaż, aż czosnek będzie chrupiący.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Żabie łapki - 73 kcal/100g