ciasto biszkoptowe z kakao
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Dobrze schłodzone jajka dzielimy na białka i żółtka.
2. Za pomocą miksera ubij białka z połową cukru na stabilne, mocne szczyty.
3. Żółtka ubijamy również biel z pozostałym cukrem.
4. Łączymy białka z żółtkami w przestronnej misce, bardzo delikatnie mieszając silikonową szpatułką.
5. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, a także kakao do powstałej bujnej masy. Zagnieść ciasto szpatułką ruchami od góry do dołu.
to wszystko-ciasto jest gotowe do pieczenia!
pyszny biszkopt dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g