gorący grog
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Zagotuj wodę, a następnie pozwól jej nieco ostygnąć(do około 70 stopni).
2. Podgrzej rum w łaźni parowej.
3. Bez wyjmowania rumu z łaźni parowej wlej schłodzoną wodę.
4. Wyciśnij sok z ćwiartki cytryny, dodaj do grogu, a także dodaj cukier.
5. Doprowadzić do pełnej gotowości i jednorodności w łaźni wodnej.
Wygrzej się, Ciesz się i bądź zdrowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g