gorący grog

klasyczny gorący napój rozgrzeje się w chłodne dni! Grog to klasyczny napój, który należy podawać na gorąco. Aby to zrobić, wybierz gliniany lub bambusowy kubek (możesz również użyć szkła, głównym kryterium jest tutaj grubość ścianek), aby grog pozostał gorący tak długo, jak to możliwe.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 3 g
28 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1. Zagotuj wodę, a następnie pozwól jej nieco ostygnąć(do około 70 stopni).

2. Podgrzej rum w łaźni parowej.

3. Bez wyjmowania rumu z łaźni parowej wlej schłodzoną wodę.

4. Wyciśnij sok z ćwiartki cytryny, dodaj do grogu, a także dodaj cukier.

5. Doprowadzić do pełnej gotowości i jednorodności w łaźni wodnej.

Wygrzej się, Ciesz się i bądź zdrowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rum - 75   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy