przekąska serowa
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
przez długi czas używałam tego przepisu kulinarnego i nawet nie wiedziałam, że odnosi się on do kuchni żydowskiej. Myślę, że dla ciebie będzie to również rodzaj odkrycia, ponieważ jestem pewien, że taka serowa przekąska spotkała cię na wielu świątecznych stołach. Niemniej jednak jest bardzo smaczny, bardzo prosty i, powiedziałbym nawet, Wielofunkcyjny, ponieważ można go dostosować do wielu różnych potraw. Teraz powiem ci więcej szczegółów.
więc gotuj jajka, aż będą chłodne. Następnie ostudzimy je i dobrze ugniatamy widelcem. Zetrzyj dowolny odpowiedni ser na drobnej tarce, wymieszaj z jajkami. Wyciśnij czosnek z prasy czosnkowej do powstałej masy i dokładnie wszystko wymieszaj. Doprawiamy majonezem (możesz wziąć trochę więcej lub trochę mniej, przekonaj się sam). W rzeczywistości przepis na tym się kończy, ale możemy kontynuować! Na przykład rozłóż mieszankę sera na małych kawałkach chleba i upiecz w piekarniku. Po wyjęciu, przebiciu razem z kawałkiem świeżego pomidora szpikulcem i podaniu na świąteczny stół-jedzenie będzie przynajmniej wszędzie. Pomidora można zastąpić oliwą, krewetkami, piklem, kawałkiem szynki i tak dalej.
więc gotuj jajka, aż będą chłodne. Następnie ostudzimy je i dobrze ugniatamy widelcem. Zetrzyj dowolny odpowiedni ser na drobnej tarce, wymieszaj z jajkami. Wyciśnij czosnek z prasy czosnkowej do powstałej masy i dokładnie wszystko wymieszaj. Doprawiamy majonezem (możesz wziąć trochę więcej lub trochę mniej, przekonaj się sam). W rzeczywistości przepis na tym się kończy, ale możemy kontynuować! Na przykład rozłóż mieszankę sera na małych kawałkach chleba i upiecz w piekarniku. Po wyjęciu, przebiciu razem z kawałkiem świeżego pomidora szpikulcem i podaniu na świąteczny stół-jedzenie będzie przynajmniej wszędzie. Pomidora można zastąpić oliwą, krewetkami, piklem, kawałkiem szynki i tak dalej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
