filet wieprzowy nadziewany czosnkiem i pieczony w folii

niesamowity przepis dla wymagających gospodyń domowych! To mięso w folii w piekarniku jest bardzo delikatne i smaczne! Marchewki można umieścić w takim mięsie pieczonym w folii. Po raz pierwszy zrobiłem to bez niego, po raz drugi zdecydowałem się umieścić. Wygląda piękniej i smakuje lepiej. W rodzimym przepisie nie ma marchewki! Więc to jest opcjonalne.
ParslinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 18 g
tłuszcze 41 % 13 g
węglowodany 3 % 1 g
303 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

ten przepis jest mi znany od mojej mamy. Kiedyś nie obchodziło mnie, co jeść, ale jak tylko wyszłam za mąż, musiałam przymierzyć rolę kucharza. Jak mówią, miłość mężczyzny leży przez jego żołądek. A jaki normalny człowiek nie lubi mięsa? W tym przypadku przydaje mi się przepis mojej mamy. Lepiej jest wziąć grubsze mięso, wieprzowinę lub jagnięcinę.
natrzyj solą i pieprzem. Ząbki czosnku pokroić na 2-4 części. W wieprzowinie wykonaj nacięcia, włóż do nich czosnek. Wstaw do lodówki na około 30 minut.Aby dać sok wieprzowy. Posmaruj musztardą. Folię najlepiej nasmarować olejem. Włóż wieprzowinę do folii, zawiń. Cóż, ta sprawa też nie jest łatwa. Wiele razy okazało się, że cały sok wypłynął na blachę do pieczenia, ale potem dostosowałem się, zawijając więcej folii i owijając ją z różnych stron.
umieść w naczyniu do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1.5 godziny.
moje domowe są teraz proszone o pieczenie wieprzowiny w każdy weekend, a do dekoracji zwykle robię tłuczone ziemniaki. Smaczne i satysfakcjonujące, a co najważniejsze nic zbędnego.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 264   kcal/100g

Podobne przepisy