skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ten przepis jest mi znany od mojej mamy. Kiedyś nie obchodziło mnie, co jeść, ale jak tylko wyszłam za mąż, musiałam przymierzyć rolę kucharza. Jak mówią, miłość mężczyzny leży przez jego żołądek. A jaki normalny człowiek nie lubi mięsa? W tym przypadku przydaje mi się przepis mojej mamy. Lepiej jest wziąć grubsze mięso, wieprzowinę lub jagnięcinę.
natrzyj solą i pieprzem. Ząbki czosnku pokroić na 2-4 części. W wieprzowinie wykonaj nacięcia, włóż do nich czosnek. Wstaw do lodówki na około 30 minut.Aby dać sok wieprzowy. Posmaruj musztardą. Folię najlepiej nasmarować olejem. Włóż wieprzowinę do folii, zawiń. Cóż, ta sprawa też nie jest łatwa. Wiele razy okazało się, że cały sok wypłynął na blachę do pieczenia, ale potem dostosowałem się, zawijając więcej folii i owijając ją z różnych stron.
umieść w naczyniu do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1.5 godziny.
moje domowe są teraz proszone o pieczenie wieprzowiny w każdy weekend, a do dekoracji zwykle robię tłuczone ziemniaki. Smaczne i satysfakcjonujące, a co najważniejsze nic zbędnego.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g
