wino z porzeczek i winogron

pomoże zabić nudne wieczory i rozweseli!
MaksiczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 94 % 15 g
55 kcal
IG: 87 / 0 / 13

metoda gotowania

czas gotowania: 10 D 1 h
wino porzeczkowe jest obecnie jednym z najpopularniejszych napojów alkoholowych, zarówno w Rosji, jak i za granicą. Istnieje ogromna liczba opcji tworzenia wina z porzeczek. Można zobaczyć wina z czerwonych, białych, czarnych porzeczek. Wszystko zależy od gustu i chęci wykonania określonego produktu. W tym artykule zapoznasz się z przepisem kulinarnym na przygotowanie wina z porzeczek (czarnego). Ten przepis został wypróbowany przez kilkanaście osób i można powiedzieć tylko jedno – przepis nie zawiódł. Radzimy spróbować.
10 kilogram czarnej porzeczki należy oddzielić od grzbietów, spłukać czystą wodą i przepuścić przez sokowirówkę. Osobno należy wykonać proces wyciskania soku z 10 kilogramów czerwonych winogron. Powstały wyciśnięty sok z winogron ogrzewa się do temperatury 25-300 ° c, po czym dodaje się pół kilograma cukru i miesza z sokiem z czarnej porzeczki bez chłodzenia składników. Powstałą mieszaninę należy umieścić w butelce i poddać fermentacji w temperaturze 23-250 ° C. fermentacja potrwa 9-10 dni. Przed koniec fermentacji wino należy przefiltrować przez wacik i wlać do umytych i wysuszonych butelek. Butelki należy zakorkować korkami nasączonymi winem i przechowywać w pozycji poziomej w chłodnym, suchym miejscu. Spożywamy z odpowiednim jedzeniem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g

Podobne przepisy