terpug na grillu
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj i oczyść rybę, usuń wnętrzności i skrzela.
2. Rozłóż folię na stole ,połóż na niej rybę(na każdej rybie - kawałek folii).
3. Umyj i drobno posiekaj warzywa.
4. Wyciśnij sok z cytryny i posyp nim rybę ze wszystkich stron, a miąższ cytryny pokrój i połóż na zieleni.
5. Obierz ząbki czosnku, posiekaj je (możesz wycisnąć przez prasę), dodaj również do miski.
6. Potrzyj rybę wewnątrz i na zewnątrz solą i przyprawami.
7. Wymieszaj zawartość miski i włóż ją do każdej tuszy.
8. Dobrze zawiń folię, połóż na grillu.
9. Gotuj rybę do miękkości-zajmie to około 20 minut.
i poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Terpug - 102 kcal/100g