terpug na grillu

wspaniałe danie na spotkanie z przyjaciółmi na łonie natury! Kiedy kebaby się nudzą, pieczemy rybę. Okazuje się bardzo smaczne! Spróbuj! Terpug jest do tego idealny.
eleneAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 85 % 17 g
tłuszcze 15 % 3 g
węglowodany 0 % 0 g
100 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Umyj i oczyść rybę, usuń wnętrzności i skrzela.

2. Rozłóż folię na stole ,połóż na niej rybę(na każdej rybie - kawałek folii).

3. Umyj i drobno posiekaj warzywa.

4. Wyciśnij sok z cytryny i posyp nim rybę ze wszystkich stron, a miąższ cytryny pokrój i połóż na zieleni.

5. Obierz ząbki czosnku, posiekaj je (możesz wycisnąć przez prasę), dodaj również do miski.

6. Potrzyj rybę wewnątrz i na zewnątrz solą i przyprawami.

7. Wymieszaj zawartość miski i włóż ją do każdej tuszy.

8. Dobrze zawiń folię, połóż na grillu.

9. Gotuj rybę do miękkości-zajmie to około 20 minut.

i poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Terpug - 102   kcal/100g

Podobne przepisy