namiar na grillu
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
przecinamy namiar: odcinamy płetwy, przecinamy brzuch, czyścimy wnętrze i usuwamy czarny film. Myjemy tusze pod bieżącą wodą, suszymy ręcznikami papierowymi.
opłucz pomidory, pokrój w plasterki. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie.
faszerujemy brzuch ryby pomidorami i cebulą, dodajemy gałązkę pietruszki, posypujemy solą i przyprawami do ryb.
bierzemy kawałek folii, kładziemy na nim rybę, wkładając pod nią krążki cebuli i szczelniej zamykamy. Powtarzamy to samo ze wszystkimi rybami.
piec na grillu przez 7 minut z każdej strony.
to wszystko! Uzbrój się w kawałek chleba pita, rozpakuj folię, posyp namiar świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.
i ciesz się doskonałym smakiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pelengas - 84 kcal/100g