udka z kurczaka w kuchence mikrofalowej w torbie
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Moje nogi, osuszyć ręcznikiem papierowym i przenieść do miski.
2. Dodaj majonez, przyprawy i sól do nóg, dobrze wymieszaj, dokręć miskę folią spożywczą i pozostaw na godzinę do marynowania w chłodnym miejscu.
3. Nogi wkładamy do torby, zawiązujemy, kładziemy na specjalnym naczyniu, przebijamy torbę w kilku miejscach, aby nie pękła. Włóż naczynie do kuchenki mikrofalowej.
4. Gotuj z pełną mocą przez 10 minut.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g

