skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić śmietanę twarogową? Przygotuj wszystkie składniki. Śmietanę należy stosować z zawartością tłuszczu co najmniej 25% i bardzo zimną. W przeciwnym razie po prostu nie pęknie i pozostanie płynny. To nam nie odpowiada. Twaróg do kremu powinien być miękki i jednorodny. Jeśli tak nie jest, należy go przepuścić przez maszynę do mięsa lub przetrzeć przez sito, aby nadać mu jednolitą strukturę. Ilość cukru pudru można zmienić dla siebie.
Krok 2:
Weź wygodną głęboką miskę do ubijania kremu. Włóż do niego wymaganą ilość śmietany.
Krok 3:
Jako słodzik dobrze jest użyć cukru pudru, aby szybciej rozpuścił się w śmietanie. Dodaj cukier puder do śmietany w misce. Ustaw mikser na małą prędkość na minutę, aby cukier puder miał czas na rozpuszczenie. Następnie włącz maksymalną prędkość i ubij tłustą śmietanę w puszystą śmietanę.
Krok 4:
Ugotowany miękki twaróg rozgnieć trochę trzepaczką.
Krok 5:
Następnie w małych porcjach dodaj śmietanę do twarogu i wymieszaj z twarogiem. Wygodnie jest to zrobić za pomocą trzepaczki, ale ręcznie. Na tym etapie nic nie jest konieczne, w przeciwnym razie krem stanie się płynny.
Krok 6:
Stopniowo mieszaj całą bitą śmietanę z twarogiem. W razie potrzeby ilość twarogu można nieznacznie zmniejszyć lub zwiększyć. Śmietana twarogowa jest gotowa! Takim kremem można układać herbatniki, zbierając w ten sposób pyszne ciasto. Do warstwy możesz dodać jagody. Taki krem doskonale się z nimi połączy. Gotuj z przyjemnością!
do aromatyzowania kremu można użyć odrobiny waniliny.
ten krem ma bardzo delikatną konsystencję, ale dzięki bitej śmietanie pozostaje bujny i delikatny.
krem jest bardzo prosty w przygotowaniu, co z pewnością zachwyci początkujących kucharzy. Doskonale komponuje się z różnymi rodzajami ciast - czekoladą, naleśnikiem, miodem lub biszkoptem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g