wiśnia we własnym soku z cukrem na zimę

zachowaj kawałek lata w słoiku na zimę! Naprawdę kochamy wiśnie) latem jemy witaminy i cieszymy się)) i na zimę przechowujemy wiśnie z cukrem w słoiku) jest uniwersalny - można go używać do pieczenia-nadzienie do ciast, ciast, naleśników)) możesz gotować kompot zimą) lub możesz po prostu jeść łyżką)) kto lubi) ale do tego musisz trochę popracować latem)) czy będziemy pracować?)) Miałem 5 kg wiśni. Okazało się, że 10 półlitrowych słoików)) czas jest wskazany bez uwzględnienia czasu wyjmowania nasion))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 2 g
tłuszcze 1 % 1 g
węglowodany 96 % 68 g
110 kcal
IG: 79 / 0 / 21

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić wiśnie we własnym soku z cukrem na zimę? Aby to zrobić, potrzebujesz świeżych wiśni i cukru. Wiśnie bardzo dobrze umyj pozwól wodzie spłynąć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie wyjmij kości w dowolny sposób)

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj słoiki słabym roztworem sody i wysterylizuj. Zwykle robię to za pomocą multicookera (ale był zajęty)))), więc wlałem wodę do odpowiedniej kadzi, gotowała się na małym ogniu, a słoik został wysterylizowany)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W suchym i wysterylizowanym słoiku ułóż wiśnie i cukier warstwami. Mam 4 łyżki cukru ze zjeżdżalnią na półlitrowy słoik. Lekko potrząśnij słoikiem, aby wiśnie były gęste.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ostatnia warstwa powinna być cukrem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej wodę do dużego rondla i połóż ręcznik na dnie. Umieść słoiki, przykryj je pokrywkami, ale nie przekręcaj! Woda w garnku powinna znajdować się nieco powyżej środka słoika. Na umiarkowanym ogniu zagotuj wodę i sterylizuj słoiki na małym ogniu przez 20 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ostrożnie wyjmij gorące słoiki z patelni i szczelnie zamknij pokrywkami. Odwróć do góry nogami i owiń kocem, aż całkowicie ostygnie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nasze wiśnie we własnym soku są gotowe) pachnące i smaczne)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego!

jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia w puszkach - 61   kcal/100g

Podobne przepisy