skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić wiśnie we własnym soku z cukrem na zimę? Aby to zrobić, potrzebujesz świeżych wiśni i cukru. Wiśnie bardzo dobrze umyj pozwól wodzie spłynąć.
Krok 2:

Następnie wyjmij kości w dowolny sposób)
Krok 3:

Umyj słoiki słabym roztworem sody i wysterylizuj. Zwykle robię to za pomocą multicookera (ale był zajęty)))), więc wlałem wodę do odpowiedniej kadzi, gotowała się na małym ogniu, a słoik został wysterylizowany)
Krok 4:

W suchym i wysterylizowanym słoiku ułóż wiśnie i cukier warstwami. Mam 4 łyżki cukru ze zjeżdżalnią na półlitrowy słoik. Lekko potrząśnij słoikiem, aby wiśnie były gęste.
Krok 5:

Ostatnia warstwa powinna być cukrem.
Krok 6:

Wlej wodę do dużego rondla i połóż ręcznik na dnie. Umieść słoiki, przykryj je pokrywkami, ale nie przekręcaj! Woda w garnku powinna znajdować się nieco powyżej środka słoika. Na umiarkowanym ogniu zagotuj wodę i sterylizuj słoiki na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 7:

Ostrożnie wyjmij gorące słoiki z patelni i szczelnie zamknij pokrywkami. Odwróć do góry nogami i owiń kocem, aż całkowicie ostygnie.
Krok 8:

Nasze wiśnie we własnym soku są gotowe) pachnące i smaczne)
Krok 9:

Smacznego!
jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia w puszkach - 61 kcal/100g

