skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Olej musi być dobrej jakości. Używaj tylko zaufanego producenta. Wyjmij masło z lodówki i pozwól mu leżeć w cieple przez kilka godzin, aby stało się miękkie. Powinna mieć temperaturę pokojową. W przeciwnym razie nie będzie można go ubić.
Krok 2:
Aby przyspieszyć proces, możesz pokroić masło nożem na małe kawałki i pozostawić do wyschnięcia. W tej formie szybciej stanie się miękki.
Krok 3:
Podczas gdy olej się nagrzewa, zajmij się syropem. Wlej wymaganą ilość wody do kadzi i wlej cukier. Doprowadź wszystko do wrzenia, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Gotowy syrop całkowicie ostudzić.
Krok 4:
Miękkie masło ubij z największą prędkością miksera na puszystą białą masę. Podczas ubijania stopniowo dodawaj schłodzony syrop.
Krok 5:
Gotowy krem będzie bardzo plastyczny i stabilny.
Krok 6:
Krem doskonale nadaje się do wyrównania powierzchni ciasta i przygotowania go do pokrycia mastyksem. Używaj kremu zgodnie z przeznaczeniem!
przed owinięciem i udekorowaniem ciasta mastyksem należy je przygotować. Całe ciasto należy posmarować ze wszystkich stron i na wierzchu niezawodnym, stabilnym kremem przygotowanym na bazie masła. Zadaniem tego kremu jest wygładzenie wszystkich nierówności ciast i przygotowanie ciasta do obłożenia mastyksem. Krem wyrównujący ciasto, ugotowany na oleju, nada ciastu wykończony wygląd i mogę śmiało powiedzieć, że nie spłynie.
to najprostszy i najtrwalszy krem, który cieszy się dużą popularnością wśród cukierników.
może być również używany do napełniania ciast budyniowych lub koszyków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g