krem mastyksowy do ciasta

ładny, gęsty, stabilny krem do wyrównywania ciasta. Jeśli przygotowujesz ciasto, które następnie planujesz pokryć mastyksem, zdecydowanie potrzebujesz przepisu na krem, który musi wyrównać ciasto przed pokryciem. Dobry krem jest jednym z warunków, aby uzyskać ostatecznie piękny wygląd gotowego deseru. Krem powinien być taki, aby mógł stwardnieć przed pokryciem mastyksem i aby później nie spływał po nim. Kremy na bazie śmietany i Sivok nie radzą sobie dobrze z tym zadaniem.Dlatego ciasto wyrównujące ugotujemy na oleju.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 52 % 37 g
węglowodany 48 % 34 g
459 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Olej musi być dobrej jakości. Używaj tylko zaufanego producenta. Wyjmij masło z lodówki i pozwól mu leżeć w cieple przez kilka godzin, aby stało się miękkie. Powinna mieć temperaturę pokojową. W przeciwnym razie nie będzie można go ubić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przyspieszyć proces, możesz pokroić masło nożem na małe kawałki i pozostawić do wyschnięcia. W tej formie szybciej stanie się miękki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas gdy olej się nagrzewa, zajmij się syropem. Wlej wymaganą ilość wody do kadzi i wlej cukier. Doprowadź wszystko do wrzenia, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Gotowy syrop całkowicie ostudzić.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Miękkie masło ubij z największą prędkością miksera na puszystą białą masę. Podczas ubijania stopniowo dodawaj schłodzony syrop.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowy krem będzie bardzo plastyczny i stabilny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Krem doskonale nadaje się do wyrównania powierzchni ciasta i przygotowania go do pokrycia mastyksem. Używaj kremu zgodnie z przeznaczeniem!

przed owinięciem i udekorowaniem ciasta mastyksem należy je przygotować. Całe ciasto należy posmarować ze wszystkich stron i na wierzchu niezawodnym, stabilnym kremem przygotowanym na bazie masła. Zadaniem tego kremu jest wygładzenie wszystkich nierówności ciast i przygotowanie ciasta do obłożenia mastyksem. Krem wyrównujący ciasto, ugotowany na oleju, nada ciastu wykończony wygląd i mogę śmiało powiedzieć, że nie spłynie.
to najprostszy i najtrwalszy krem, który cieszy się dużą popularnością wśród cukierników.
może być również używany do napełniania ciast budyniowych lub koszyków.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy