śmietana masło

dodaj masło do śmietany, aby uzyskać doskonały efekt! Krem śmietankowy maślany jest dobry, ponieważ jest grubszy niż krem bez dodatku masła. Takim kremem możesz ozdobić ciasta i ciasta, a także użyć go jako nadzienia. I przygotowuje się w ciągu kilku minut.
viktorinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 2 g
tłuszcze 52 % 31 g
węglowodany 45 % 27 g
382 kcal
IG: 7 / 0 / 93

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 min

1. Włóż masło do miski, a następnie ubij je mikserem przez kilka minut.

2. Wlej cukier puder, wymieszaj.

3. Dodaj śmietanę, ubij wszystko razem przez 3 minuty.

krem jest gotowy do użycia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy