śmietana maślana
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Włóż masło do miski, a następnie ubij je mikserem przez kilka minut.
2. Wlej cukier puder, wymieszaj.
3. Dodaj śmietanę, ubij wszystko razem przez 3 minuty.
krem jest gotowy do użycia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g