wino z irgi
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
1. Jagody sortujemy i myjemy, układamy na ręczniku do wyschnięcia, a następnie usuwamy na 3 dni w zimne miejsce. Kiedy czas minie, lekko ugniatamy jagody rękami, ale nie w owsiankę, ale tylko po to, aby pękła skóra.
2. Jagody & amp; nbsp; wkładamy do butelki, zasypiamy cukrem, usuwamy w ciemne, ciepłe miejsce, instalując uszczelnienie wodne na trzy dni.
3. Dodaj wodę, wymieszaj i pozostaw do fermentacji przez 20 dni(przed zakończeniem procesu fermentacji - napój powinien zmienić kolor na jaśniejszy).
4. Gotowe wino jest filtrowane i butelkowane, do każdej butelki można dodać jagody dla urody, po czym wkładamy je do piwnicy na 3-4 miesiące.
po upływie tego terminu wino można pić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Irga - 45 kcal/100g