wino z irgi

bardzo smaczny i aromatyczny napój na każdą okazję. Nawet początkujący może przygotować wino irgi. Proces ten nie jest skomplikowany i czasochłonny, ale warto uzbroić się w cierpliwość, ponieważ wino dojrzewa przez kilka miesięcy. Taki napój z pewnością zachwyci gości.
ŻanatAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 28 g
109 kcal
IG: 18 / 0 / 82

metoda gotowania

czas gotowania: 145 d

1. Jagody sortujemy i myjemy, układamy na ręczniku do wyschnięcia, a następnie usuwamy na 3 dni w zimne miejsce. Kiedy czas minie, lekko ugniatamy jagody rękami, ale nie w owsiankę, ale tylko po to, aby pękła skóra.

2. Jagody & amp; nbsp; wkładamy do butelki, zasypiamy cukrem, usuwamy w ciemne, ciepłe miejsce, instalując uszczelnienie wodne na trzy dni.

3. Dodaj wodę, wymieszaj i pozostaw do fermentacji przez 20 dni(przed zakończeniem procesu fermentacji - napój powinien zmienić kolor na jaśniejszy).

4. Gotowe wino jest filtrowane i butelkowane, do każdej butelki można dodać jagody dla urody, po czym wkładamy je do piwnicy na 3-4 miesiące.

po upływie tego terminu wino można pić.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Irga - 45   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: