śmietana domowa w jogurcie

gęsta, smaczna, zdrowa domowa śmietana! W czystej postaci, w postaci sosów, możesz przygotować krem do ciasta.
OksanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 3 g
tłuszcze 74 % 20 g
węglowodany 15 % 4 g
300 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 8 h

podgrzewana śmietana, dodaj zakwas.

należy wymieszać. Gotujemy w ygurtnitsa przez 8 godzin.

wstępnie pasteryzuj słoiki.

wyślij gotowy produkt na 2 godziny do lodówki.
smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Zakwas - 29   kcal/100g

Podobne przepisy