Goji Berry Ginger

Super koktajl witaminowy, przygotuj i ciesz się! Jagody goji z imbirem i cytrusami to doskonała mieszanka koktajli! Napój łączy lecznicze właściwości jagód z resztą składników, tworząc prawdziwą bombę witaminową, która może nie tylko rozweselić, odświeżyć, wypełnić organizm witaminami, ale także pomaga zrzucić zbędne kilogramy.
LwsjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 82 % 9 g
47 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

1. Obierz pomarańczę, usuń nasiona, pokrój miąższ w kostkę.

2. Obieramy cytrynę, również kroimy w kostkę, usuwamy nasiona. 

3. Obierz imbir, pokrój na talerze.

4. W misce blendera rozprowadzamy owoce cytrusowe, jagody goji, imbir i kilka kostek lodu, siekamy do uzyskania gładkości.

natychmiast podawaj.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Lód - 0   kcal/100g
  • Jagody goji - 309   kcal/100g

Podobne przepisy