herbata z glistnika

cudowna kolekcja herbaty, która wyraźnie poprawia samopoczucie. Herbata z glistnika z dziurawcem i czarnym bzu doskonale tonizuje, uspokaja układ nerwowy. Piją taką herbatę głównie po posiłku, napój nie jest słodzony cukrem, ale jeśli chcesz, możesz dodać trochę miodu, nie zaszkodzi.
stefaniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
3 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Zbieraj zioła w czajniku.

2. Zagotuj wodę w małym rondlu.

3. Napełnij zioła wrzącą wodą, przykryj zaparzacz pokrywką.

4. Nalegaj na herbatę przez 10 minut, a następnie przefiltruj.

pij z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Czarny Bez - 73   kcal/100g
  • Glistnik - 12   kcal/100g
  • Dziurawiec - 10   kcal/100g

Podobne przepisy