Koktajl z marakui

koktajl z egzotycznych owoców w domu! Koktajl z marakui i pomarańczy ma wyraźny smak, można go podawać gościom, z pewnością docenią. Napój przygotowuje się w shakerze, w razie potrzeby można dodać kilka kostek lodu.
tasiyLAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 95 % 20 g
123 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Miąższ wyjmujemy z połowy marakui łyżeczką. Nie wyrzucamy Skórki, przyda się do dekoracji.

2. Rozłóż miąższ marakui w shakerze, tutaj również wysyłamy pomarańczowe plasterki.

3. Wlej syrop cukrowy i świeży cytrynowy, Syrop z marakui, sok pomarańczowy, a także wódkę do owoców.

4. Dobrze wstrząśnij shakerem, a następnie wlej zawartość do wysokiej szklanki.

5. Udekoruj skórką marakui, plasterkami cytryny i pomarańczy, wiśniami koktajlowymi.

oto arcydzieło, spróbuj!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Marakuja - 68   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Syrop cukrowy - 300   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g

Podobne przepisy