koktajl z marakui
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Miąższ wyjmujemy z połowy marakui łyżeczką. Nie wyrzucamy Skórki, przyda się do dekoracji.
2. Rozłóż miąższ marakui w shakerze, tutaj również wysyłamy pomarańczowe plasterki.
3. Wlej syrop cukrowy i świeży cytrynowy, Syrop z marakui, sok pomarańczowy, a także wódkę do owoców.
4. Dobrze wstrząśnij shakerem, a następnie wlej zawartość do wysokiej szklanki.
5. Udekoruj skórką marakui, plasterkami cytryny i pomarańczy, wiśniami koktajlowymi.
oto arcydzieło, spróbuj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Marakuja - 68 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Syrop cukrowy - 300 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g