herbata z marakui

niesamowicie pyszny gorący napój! Przeczytaj przepis i gotuj! Herbata z marakui jest zdecydowanie warta spróbowania, jest tak smaczna i aromatyczna, że nie może się równać z żadnym napojem. Do gotowania potrzebujesz pomarańczy, nadaje napojowi dodatkowy aromat i przyjemną kwaskowatość. Lepiej jest wziąć świeżą miętę, ale jeśli jej nie ma, możesz użyć suszonej, tylko w mniejszej ilości.
lasiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 13 g
51 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Pomarańczę dokładnie myjemy w gorącej wodzie, kroimy w cienkie plasterki wraz ze skórką.

2. Umyj liście mięty, włóż do czajnika, dodaj tutaj przygotowaną pomarańczę.

3. Włóż również puree z marakui do czajnika i wlej syrop, zalej zawartość wrzącą wodą.

4. Wysyłamy czajnik do ognia, podgrzewamy go bez doprowadzania do wrzenia.

herbata jest gotowa! Ciesz się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Marakuja - 68   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g

Podobne przepisy