herbata z marakui
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Pomarańczę dokładnie myjemy w gorącej wodzie, kroimy w cienkie plasterki wraz ze skórką.
2. Umyj liście mięty, włóż do czajnika, dodaj tutaj przygotowaną pomarańczę.
3. Włóż również puree z marakui do czajnika i wlej syrop, zalej zawartość wrzącą wodą.
4. Wysyłamy czajnik do ognia, podgrzewamy go bez doprowadzania do wrzenia.
herbata jest gotowa! Ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Marakuja - 68 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g