Nalewka z żurawiny Północnej

Najlepszy przepis na nalewkę! Prosty w przygotowaniu i pyszny do picia!
Svetlana_bondyrevaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 28 g
172 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 60 D 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przepis na domową nalewkę żurawinową jest bardzo prosty. Proporcje, które mamy, wynoszą 4 do 4, to znaczy, że musisz wziąć każdy składnik 4 szklanek (nie tylko szklankę 200 ml, najważniejsze jest to, że wszystko jest równe). Żurawina musi być pokryta puree

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej gorącą wodę do 3-litrowego słoika i wlej cukier, musisz go rozpuścić. Następnie dodaj żurawinę, wodę i wódkę. Wymieszaj, zamknij pokrywką i umieść w ciemnym miejscu na 2 miesiące

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nalewka jest słodka jak likier, ale dobrze jest ją pić. Szczególnie podobają się przedstawicielom płci pięknej. Nadaje się na każde wakacje. Świetna opcja dla tych, którzy mieszkają na północy i zbierają żurawinę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy