nalewka z żurawiny Północnej
skład / składniki
28
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przepis na domową nalewkę żurawinową jest bardzo prosty. Proporcje, które mamy, wynoszą 4 do 4, to znaczy, że musisz wziąć każdy składnik 4 szklanek (nie tylko szklankę 200 ml, najważniejsze jest to, że wszystko jest równe). Żurawina musi być pokryta puree
Krok 2:
Wlej gorącą wodę do 3-litrowego słoika i wlej cukier, musisz go rozpuścić. Następnie dodaj żurawinę, wodę i wódkę. Wymieszaj, zamknij pokrywką i umieść w ciemnym miejscu na 2 miesiące
Krok 3:
Nalewka jest słodka jak likier, ale dobrze jest ją pić. Szczególnie podobają się przedstawicielom płci pięknej. Nadaje się na każde wakacje. Świetna opcja dla tych, którzy mieszkają na północy i zbierają żurawinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g