dżem z derenia z kością na zimę

ten cudowny dżem z lekką kwaskowatością nie może pomóc! Dereń jest bardzo przydatną jagodą, ma wiele właściwości leczniczych niezbędnych pod każdym względem. Tylko podczas gotowania w nim kwas askorbinowy i inne witaminy są niszczone. Jest to spowodowane długotrwałą obróbką cieplną. Dlatego dżem jest pysznym jedzeniem, ale i tylko. Nawiasem mówiąc, dżem jest naszym narodowym produktem. Zagraniczne kraje nie lubią go. Ale kogo powstrzymają te informacje? Uwielbialiśmy i uwielbiamy pyszny dżem, będziemy dzielić się przepisami i przygotowywać w ogromnych ilościach. A inne kraje ... dlaczego mielibyśmy się z kimś równać, rozwijalibyśmy w sobie Patriotyzm. Kolejny przepis kulinarny przed tobą, dziś kolej na dżem z derenia.
AnaitAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 55 g
221 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak gotować dżem z derenia z kością na zimę? Składnik

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Spłucz Dereń

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posortuj jagody

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zrób syrop

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nakłuć jagody

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zagotuj syrop

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zasypiaj Dereń

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Złap jagody

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zagotuj syrop

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż jagody

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Tak samo po raz 3

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotować

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Sprawdzanie kropli

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wlać do słoików

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Zakorkować

  16. Krok 16:

    Krok 16.

jagoda jest piękna i delikatna, ale na równi ze wszystkimi, wymagająca przygotowania. Dlatego myjemy, sortujemy i nakłuwamy każdą jagodę drewnianą wykałaczką. Stosujemy gotowanie wieloetapowe, więc bądź cierpliwy.

z definicji dżem to owoce gotowane w syropie. Nasz syrop jest warzony tylko z białego granulowanego cukru, inne odmiany nie są odpowiednie. Wlej Dereń do gorącego syropu i pozostaw na jeden dzień do impregnacji. Łapiemy jagody, ponownie gotujemy syrop cukrowy przez 15 minut i ponownie zanurzamy jagody na jeden dzień. Trzeci dzień to wynik, w końcu gotujemy jagody w syropie, aż będą ugotowane i odetchniemy z ulgą. Dżem jest gotowy.
puszki do pakowania muszą być suche, w końcu nie chcemy smaku pleśni.
gorący dżem jest zamykany i Odwracany.
zafunduj sobie słodycze!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Dereń - 44   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy