skład / składniki
metoda gotowania
ostatnio brynza weszła do prawie każdego domu, nawet pomimo faktu, że ten produkt pochodzi z kuchni kaukaskiej. jest sprzedawany w każdym supermarkecie. Kochają ją zarówno dorośli, jak i dzieci. wielu nauczyło się robić taki ser w domu i nie jestem wyjątkiem. Aby to zrobić, potrzebujemy świeżego mleka krowiego,najlepiej oczywiście zrobić z kozim lub owczym. Ale ponieważ go nie sprzedają lub po prostu nie spotkałem. to oczywiście jestem zadowolony z tego, co jest. Od razu ostrzegam, że sklep nie pasuje do nas. ponieważ jest już pasteryzowany, a zawartość tłuszczu z pewnością nie jest taka sama. Podpal i podgrzej do temperatury pary. Dodaj pepsynę. dosłownie na czubku noża. Jest sprzedawany w aptekach, to taki biały proszek. W dawnych czasach ludzie robili dressing z żołądków wieprzowych lub Owczych. Zostały dobrze umyte sodą i solą. Następnie zanurzono go w surowicy. Ale to długi proces, ale teraz nie jest potrzebny. Odstaw na pół godziny lub godzinę. Zobaczcie sami. Mleko powinno stać się kwaśne, mam na myśli nie smak i konsystencję. Następnie umieść na małym ogniu i podgrzej, ale nie gotuj. A teraz zbierasz wszystko rękami. Dobrze wyciśnij. Sól i jedz dla zdrowia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pepsyna - 38 kcal/100g