ser z dwóch produktów mlecznych i pepsyny

co może smakować lepiej niż domowe gotowanie? Gotuj i ciesz się!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 42 % 5 g
68 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

ostatnio brynza weszła do prawie każdego domu, nawet pomimo faktu, że ten produkt pochodzi z kuchni kaukaskiej. jest sprzedawany w każdym supermarkecie. Kochają ją zarówno dorośli, jak i dzieci. wielu nauczyło się robić taki ser w domu i nie jestem wyjątkiem. Aby to zrobić, potrzebujemy świeżego mleka krowiego,najlepiej oczywiście zrobić z kozim lub owczym. Ale ponieważ go nie sprzedają lub po prostu nie spotkałem. to oczywiście jestem zadowolony z tego, co jest. Od razu ostrzegam, że sklep nie pasuje do nas. ponieważ jest już pasteryzowany, a zawartość tłuszczu z pewnością nie jest taka sama. Podpal i podgrzej do temperatury pary. Dodaj pepsynę. dosłownie na czubku noża. Jest sprzedawany w aptekach, to taki biały proszek. W dawnych czasach ludzie robili dressing z żołądków wieprzowych lub Owczych. Zostały dobrze umyte sodą i solą. Następnie zanurzono go w surowicy. Ale to długi proces, ale teraz nie jest potrzebny. Odstaw na pół godziny lub godzinę. Zobaczcie sami. Mleko powinno stać się kwaśne, mam na myśli nie smak i konsystencję. Następnie umieść na małym ogniu i podgrzej, ale nie gotuj. A teraz zbierasz wszystko rękami. Dobrze wyciśnij. Sól i jedz dla zdrowia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pepsyna - 38   kcal/100g

Podobne przepisy