skład / składniki
metoda gotowania
gotuję taką zupę w wolnym kuchence (slow cooker). Ale jest to możliwe w powolnej kuchence w trybie "duszenia" lub na zwykłym kuchence na małym ogniu, tylko w tym przypadku czas gotowania musi zostać skrócony.
pokrój marchewkę i cebulę w kostkę, Wyślij do miski wolnowaru. Dodaj posiekany seler, zmiażdżony czosnek, koncentrat pomidorowy i pomidory, a także przyprawy w postaci suszonego tymianku. Sól, pieprz, wymieszaj.
dodaj wodę (lub bulion), aby uzyskać pożądaną konsystencję. Dusić przez około 4 godziny. Po tym czasie dodajemy fasolę w puszkach (można ją zastąpić fasolą) i spaghetti z pszenicy durum. Posiekaj szpinak, wyślij go do naszej zupy. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 45 minut. Sprawdzamy warzywa i spaghetti pod kątem gotowości.
podawaj zupę minestrone posypaną startym parmezanem i posypaną drobno posiekanymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g