roztopione mleko w termosie

aby być zdrowym, pij pyszne domowe ghee! Całkowicie bez wysiłku i kłopotów przygotowuje się ghee mleko za pomocą zwykłego termosu. Czytałem o tej metodzie w sieci i od tego czasu ćwiczę. Dobra alternatywa dla nabiału sklepowego, zwłaszcza jeśli masz dzieci. Smaczne i zdrowe!
KokAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 42 % 5 g
68 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 10 min

1. Zagotuj mleko.
2. Wlej gorące mleko do termosu o pojemności 2 litrów. Ważne jest, aby termos był wypełniony do góry.
3. Zamknij termos i pozostaw go w ciepłym miejscu na noc, a nawet na jeden dzień - wtedy mleko będzie grubsze.

to wszystko! Bądź zdrowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g

Podobne przepisy