roztopione mleko w termosie
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Zagotuj mleko.
2. Wlej gorące mleko do termosu o pojemności 2 litrów. Ważne jest, aby termos był wypełniony do góry.
3. Zamknij termos i pozostaw go w ciepłym miejscu na noc, a nawet na jeden dzień - wtedy mleko będzie grubsze.
to wszystko! Bądź zdrowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g