skład / składniki
gotowanie krok po kroku
drobno posiekaj cebulę, a następnie zgodnie ze standardowym schematem wlej olej roślinny na patelnię i smaż na złoty kolor. Następnie w blenderze wkładamy smażoną cebulę, jajka na twardo i orzechy i obserwujemy, jak przy wystarczająco dużej prędkości wszystko zamienia się w jednorodną masę. Dla tych, którzy nie są pewni możliwości swojego blendera, radzę wcześniej zmielić orzechy włoskie na przykład moździerzem. Ponadto, jeśli masz problemy z mieleniem, polecam dodać 1 lub 2 łyżki.l Woda. Osobiście wolę niezupełnie puszystą konsystencję, ale żeby w pasztecie były kawałki, więc nie siekam zbyt mocno. Pieprz i sól do smaku, nie zapomnij dokładnie wymieszać. Jeśli dodasz trochę zieleni lub czosnku, pasztet będzie jeszcze smaczniejszy. Umieść powstałą mieszaninę w misce i ostudź. Możesz podawać na krakersach, tostach lub kripsach. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g