pasztet z jajek

taki pasztet jest szczególnie dobry jako przekąska przed dużym posiłkiem! Wegetarianie, Uwaga! Szczególnie ten przepis kulinarny powinien Cię zainteresować: nie tłusty, dość obfity, ale lekki pasztet jajeczny. Ten posiłek jest szczególnie dobry jako przystawka przed daniem głównym. Spróbuj, nie pożałujesz!
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 8 g
tłuszcze 57 % 17 g
węglowodany 17 % 5 g
200 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

drobno posiekaj cebulę, a następnie zgodnie ze standardowym schematem wlej olej roślinny na patelnię i smaż na złoty kolor. Następnie w blenderze wkładamy smażoną cebulę, jajka na twardo i orzechy i obserwujemy, jak przy wystarczająco dużej prędkości wszystko zamienia się w jednorodną masę. Dla tych, którzy nie są pewni możliwości swojego blendera, radzę wcześniej zmielić orzechy włoskie na przykład moździerzem. Ponadto, jeśli masz problemy z mieleniem, polecam dodać 1 lub 2 łyżki.l Woda. Osobiście wolę niezupełnie puszystą konsystencję, ale żeby w pasztecie były kawałki, więc nie siekam zbyt mocno. Pieprz i sól do smaku, nie zapomnij dokładnie wymieszać. Jeśli dodasz trochę zieleni lub czosnku, pasztet będzie jeszcze smaczniejszy. Umieść powstałą mieszaninę w misce i ostudź. Możesz podawać na krakersach, tostach lub kripsach. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy