filet z morszczuka w cieście

lubisz łatwe,szybkie i satysfakcjonujące jedzenie? Przeczytaj przepis i przygotuj obiad! Morszczuk jest kochany przez wiele gospodyń domowych i ich rodziny. Ta ryba jest zawsze dostępna i jest bardzo wygodna, że jest używana w tak wielu kombinacjach, że możesz ją gotować przez miesiąc i nie będziesz się nudzić. Prostym przepisem z tą rybą jest filet z morszczuka w cieście. Szybki, prosty, satysfakcjonujący!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 63 % 15 g
tłuszcze 29 % 7 g
węglowodany 8 % 2 g
126 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić filet z morszczuka w cieście? Dobrze umyj i wyczyść tuszę rybną, aby usunąć resztki łusek. Wysuszyć trochę z wody. Aby podzielić rybę na filety, pokrój ją z tyłu, rozwiń i wyjmij grzbiet. Szoruj brzuch.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój na dwa filety i usuń nadmiar - folie, plastry i kości, z których rosną płetwy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój każdy filet na porcje.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól i pieprz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj i pozwól mu trochę zaparzyć.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W misce do ciasta rozbij jajka. Jeśli jajka są duże, wystarczy jedno.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj śmietanę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj mąkę i dopraw ciasto, jeśli chcesz.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dobrze wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podpal patelnię z olejem. Włóż część ryby do ciasta i wymieszaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Widelcem rozłóż rybę na patelni i usmaż.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    W zależności od ognia i wielkości ryby potrzeba 1-2 minut na stronę. Gdy ciasto się rozłoży z jednej strony-odwróć.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wyjmij gotową rybę najpierw na serwetkę, a następnie przenieś na talerz i podawaj.

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Morszczuk pieczony - 105   kcal/100g
  • Morszczuk gotowany - 95   kcal/100g
  • Morszczuk świeży - 86   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal / 100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy