naleśniki z ciasta jabłkowego bez nadzienia

naleśniki ze słodkim nadzieniem to prawdziwa radość dla dzieci! Co myślisz, kiedy słyszysz-naleśniki z jabłkami? Oczywiście coś prawie monumentalnego, nadziewanego, ale według mojego kulinarnego przepisu na naleśniki z jabłkami nie trzeba niczego nadziewać, wszystko jest niezwykle proste. Uważam, że jedzenie nie powinno być trudne, trudne i długie, trzeba gotować z radością, a jeśli gotowanie jest trudne, to jaka może być radość. A jeśli jest ugotowany bez radości, zjedzą go bez przyjemności.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 6 g
tłuszcze 22 % 7 g
węglowodany 59 % 19 g
163 kcal
IG: 21 / 0 / 79

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

samo ciasto naleśnikowe z jabłkami jest przygotowywane na raz, największą trudnością jest przesiewanie mąki i tarcie jabłek.
więc bierzemy mikser i głęboki kubek, lepiej ceramiczny lub szklany. Rozbijamy do niego jajka i ubijamy mikserem, kontynuując ubijanie, dodajemy sól, cukier, mleko. Zmniejsz prędkość miksera i zacznij wlewać przesianą mąkę. Trzy jabłka na grubej tarce i oto wlej je do ciasta. Jabłka najlepiej stosować słodkie i niezbyt soczyste. Jeśli jest w nich dużo soku, dodaj więcej mąki. Ponownie wymieszaj. Dodaj olej roślinny do ciasta, aby nie przyklejać się do patelni i piec. Możesz złożyć gotowe naleśniki z jabłkami na pół lub nawet na cztery, posypać cukrem pudrem i na stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy