naleśniki z ciasta jabłkowego bez nadzienia
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
samo ciasto naleśnikowe z jabłkami jest przygotowywane na raz, największą trudnością jest przesiewanie mąki i tarcie jabłek.
więc bierzemy mikser i głęboki kubek, lepiej ceramiczny lub szklany. Rozbijamy do niego jajka i ubijamy mikserem, kontynuując ubijanie, dodajemy sól, cukier, mleko. Zmniejsz prędkość miksera i zacznij wlewać przesianą mąkę. Trzy jabłka na grubej tarce i oto wlej je do ciasta. Jabłka najlepiej stosować słodkie i niezbyt soczyste. Jeśli jest w nich dużo soku, dodaj więcej mąki. Ponownie wymieszaj. Dodaj olej roślinny do ciasta, aby nie przyklejać się do patelni i piec. Możesz złożyć gotowe naleśniki z jabłkami na pół lub nawet na cztery, posypać cukrem pudrem i na stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g