Kanapki Crostini

przepis na wyjątkowych gości! Niezwykle proste i niesamowicie smaczne! Przygotuj crostini rano z czymś pysznym - to takie włoskie! Podoba mi się w tym przepisie możliwość pokazania swojej wyobraźni, ponieważ łososia można zastąpić schłodzonym kawałkiem wieprzowiny, a masło pasztetem i, co zaskakujące, wszystko to będzie niezwykle smaczne! Ten przepis jest autorski. We Włoszech crostini jest ogólnie bardzo kreatywnym daniem. Podobnie jak pizza, nie ma jednego uniwersalnego przepisu. Każdy twórca stara się udoskonalić istniejące typy, nadać im własny smak i prezentację. To, co pozostaje niezmienione, to smażone białe kromki chleba, na które nakładane są różnorodne nadzienia.
JANORAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 13 g
tłuszcze 37 % 15 g
węglowodany 32 % 13 g
241 kcal
IG: 8 / 92 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.

1. Bierzemy kawałki białego chleba i kroimy każdy na 4 równe części.
2. Smażyć każdy kawałek na maśle na Jasną skórkę.
3. Schłodzone masło nakładamy na każdy smażony kawałek cienkim talerzem.
4. Na masło nakładamy cienko pokrojonego lekko solonego łososia.
5. Malujemy to wszystko połową oliwki.
6. Podawaj natychmiast, aby chleb był jeszcze ciepły.
7. Buon appetito!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Gotowany łosoś - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy