Kanapki Crostini
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Bierzemy kawałki białego chleba i kroimy każdy na 4 równe części.
2. Smażyć każdy kawałek na maśle na Jasną skórkę.
3. Schłodzone masło nakładamy na każdy smażony kawałek cienkim talerzem.
4. Na masło nakładamy cienko pokrojonego lekko solonego łososia.
5. Malujemy to wszystko połową oliwki.
6. Podawaj natychmiast, aby chleb był jeszcze ciepły.
7. Buon appetito!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g