skład / składniki
gotowanie krok po kroku
jak tylko zobaczyłem przepis na te pyszne serowe tartaletki z serem, natychmiast zapisałem go w notatniku. Oczywiście w sekcji "świąteczny stół". Ponieważ danie jest tak piękne, że może zająć godne miejsce zarówno przy Nowym Roku, jak i przy każdym innym świątecznym stole. Przepis obejrzałem na jednym forum kulinarnym, za co bardzo mu dziękuję!
tak więc tartaletki z serem nazywane są "rafami koralowymi".
najpierw zetrzyj na drobnej tarce dowolny rodzaj twardego sera. Następnie dodaj do niego łyżkę skrobi. Bierzemy patelnię i wlewamy na nią ser w postaci małego koła. Niech ser odpowiednio się rozpuści i upiecze z jednej strony.
teraz ostrożnie przenieś ser na szklankę odwróconą do góry nogami i połóż niesmażoną stroną do dołu. Pozwól serowi zamarznąć, a następnie usuń i uzyskaj piękną "Łódź".
w tej łodzi wkładamy dowolne niesłodzone nadzienie. Możesz po prostu jajka zmieszane z majonezem. Lub dowolne warzywa, drobno posiekana kiełbasa. Ogólnie wszystko, co idzie do kanapki z serem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g