skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić domowe krakersy do piwa? Przygotuj niezbędne składniki na grzanki do piwa.
Krok 2:
Pokrój biały chleb w kostkę (najpierw poziomo, a następnie pionowo).
Krok 3:
Zrób to samo z brązowym chlebem.
Krok 4:
Wlej około pół szklanki oleju do miski. Oczywiście najsmaczniejsza będzie oliwa z oliwek, ale nadaje się również słonecznik lub sezam. Obficie wlej zioła i czosnek do oleju, sól. Jeśli lubisz ostrzej, dodaj też trochę czarnej lub czerwonej papryki, nie zaszkodzi to naszym krakersom.
Krok 5:
Wymieszaj wszystko i wlej tam chleb. Każdy kawałek powinien być namoczony, uważnie go obserwuj. Wysyp krakersy na blachę do pieczenia i susz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut. W tym czasie kilkakrotnie wymieszaj krakersy. Schłodzić gotowe krakersy i podawać!
bardzo prosta przekąska do piwa jest gotowa. Jednak domowe krakersy są pyszne same w sobie bez piwa, a ponadto można je dodawać do zupy i sałatek z krakersami. Ogólnie fantazjuj…
krakersy, a zwłaszcza domowe, są ulubioną przekąską do piwa, dlatego każdy szanujący się mężczyzna musi po prostu nauczyć się poniższego przepisu kulinarnego, aby nie zatruć się chemią zawartą w krakersach sprzedawanych w sklepach. Co więcej, robienie domowych krakersów jest bardzo proste i szybkie – całkiem możliwe jest zarządzanie, gdy piwo jest chłodzone w lodówce.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g