krakersy do piwa domowej roboty

Twój mężczyzna będzie wdzięczny za taką przekąskę do piwa!
nataliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 1 % 1 g
tłuszcze 96 % 77 g
węglowodany 3 % 2 g
683 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić domowe krakersy do piwa? Przygotuj niezbędne składniki na grzanki do piwa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój biały chleb w kostkę (najpierw poziomo, a następnie pionowo).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zrób to samo z brązowym chlebem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej około pół szklanki oleju do miski. Oczywiście najsmaczniejsza będzie oliwa z oliwek, ale nadaje się również słonecznik lub sezam. Obficie wlej zioła i czosnek do oleju, sól. Jeśli lubisz ostrzej, dodaj też trochę czarnej lub czerwonej papryki, nie zaszkodzi to naszym krakersom.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj wszystko i wlej tam chleb. Każdy kawałek powinien być namoczony, uważnie go obserwuj. Wysyp krakersy na blachę do pieczenia i susz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut. W tym czasie kilkakrotnie wymieszaj krakersy. Schłodzić gotowe krakersy i podawać!

bardzo prosta przekąska do piwa jest gotowa. Jednak domowe krakersy są pyszne same w sobie bez piwa, a ponadto można je dodawać do zupy i sałatek z krakersami. Ogólnie fantazjuj…

krakersy, a zwłaszcza domowe, są ulubioną przekąską do piwa, dlatego każdy szanujący się mężczyzna musi po prostu nauczyć się poniższego przepisu kulinarnego, aby nie zatruć się chemią zawartą w krakersach sprzedawanych w sklepach. Co więcej, robienie domowych krakersów jest bardzo proste i szybkie – całkiem możliwe jest zarządzanie, gdy piwo jest chłodzone w lodówce.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy