Pizza na maślanym cieście z owocami i jagodami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować owocową pizzę, Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować na grubość 1-1, 5 cm za pomocą formy do pieczenia można uformować ciasto w kształt koła. Piec około 15 minut, aż ciasto się zrumieni. Wyjmij podstawę pizzy owocowej z piekarnika i całkowicie ostudź. W międzyczasie wymieszaj miękki ser śmietankowy i skórkę. Przykryj schłodzoną podstawę pizzy tą mieszanką. Na wierzchu ładnie ułóż kawałki owoców, na przykład w kółko. Lekko podgrzej marmoladę i nałóż na owoce. Wskazane jest, aby to zrobić za pomocą pędzla.
Pizza owocowa może być podawana na stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Maślane wypieki - 300 kcal/100g
- Rożki maślane z mąki pszennej - 347 kcal/100g
- Babeczka zwyczajna - 288 kcal/100g
- Muffin z powidłami - 287 kcal/100g
- Ciasto maślane - 304 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marmolada - 322 kcal/100g