czarna porzeczka w blenderze z cukrem na zimę
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
Dojrzałe porzeczki myjemy i oddzielamy od gałązek i niedojrzałych jagód.
trochę zmiel jagody w blenderze. Następnie dodaj cukier partiami i zmiel na gładkie puree.
bierzemy Silikonowe Formy do pieczenia, myjemy je dobrze sodą, wycieramy do sucha. Włóż puree porzeczkowe do każdej formy.
włóż formy z porzeczkami do zamrażarki, aż puree całkowicie zamarznie.
usuwamy zamrożone porzeczki z foremek i pakujemy w folię spożywczą. I w tej formie wysyłamy do zamrażarki do przechowywania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Porzeczka czarna - 38 kcal/100g
- Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44 kcal/100g