czarna porzeczka w blenderze z cukrem na zimę

zamroź porzeczki-miło jest dostać świeże jagody z zamrażarki w zimie! Porzeczki zgodnie z tym przepisem nadają się do kanapek, do nadzienia lub napoju owocowego! Częstować
katesAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 98 % 56 g
218 kcal
IG: 11 / 0 / 89

metoda gotowania

czas gotowania: 10 h

Dojrzałe porzeczki myjemy i oddzielamy od gałązek i niedojrzałych jagód.

trochę zmiel jagody w blenderze. Następnie dodaj cukier partiami i zmiel na gładkie puree.

bierzemy Silikonowe Formy do pieczenia, myjemy je dobrze sodą, wycieramy do sucha. Włóż puree porzeczkowe do każdej formy.

włóż formy z porzeczkami do zamrażarki, aż puree całkowicie zamarznie.

usuwamy zamrożone porzeczki z foremek i pakujemy w folię spożywczą. I w tej formie wysyłamy do zamrażarki do przechowywania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g

Podobne przepisy