skład / składniki
metoda gotowania
trudno wyobrazić sobie coś prostszego na imprezę domową w bliskim gronie starych przyjaciół. Możesz gotować to jedzenie w naturze nad węglami lub w domu w piekarniku lub na grillu elektrycznym. W każdym razie - smak jest niesamowity i wszyscy, którzy biorą udział w gotowaniu, są bardzo zadowoleni. Najpierw łosoś marynowany: kroję go w plastry steków, wkładam do głębokiego rondla, posypuję przyprawą i solą. Wyciskam sok z cytryn, którym następnie podlewam steki. Mieszam obrabiany przedmiot i Marinę przez trzydzieści minut. Pieczę marynowane steki z łososia w piekarniku do miękkości, którą uważnie obserwuję nie tylko ja, ale wszyscy goście. W końcu gotowanie potraw, takich jak kebaby, jest jedną z ulubionych rozrywek moich przyjaciół. Udekoruj każdy gotowy stek cytrynowym pierścieniem i ziołami. Latem na pikniku, kiedy szaszłyki mięsne są już zmęczone, gotuję je na grillu pod okrzykami całej zgromadzonej firmy. W końcu wszyscy już wiedzą, że pieczone steki z łososia są jednym z moich dań koronnych. I poznałem go dawno temu w kolejnym numerze jednego z czasopism wędkarskich. Magazyn niestety nie zachował się, ale pamiętam na pamięć przepis kulinarny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g