pieczone steki z łososia

Prosty i pyszny przepis na stek z łososia na spotkania z przyjaciółmi!
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 67 % 4 g
45 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

trudno wyobrazić sobie coś prostszego na imprezę domową w bliskim gronie starych przyjaciół. Możesz gotować to jedzenie w naturze nad węglami lub w domu w piekarniku lub na grillu elektrycznym. W każdym razie - smak jest niesamowity i wszyscy, którzy biorą udział w gotowaniu, są bardzo zadowoleni. Najpierw łosoś marynowany: kroję go w plastry steków, wkładam do głębokiego rondla, posypuję przyprawą i solą. Wyciskam sok z cytryn, którym następnie podlewam steki. Mieszam obrabiany przedmiot i Marinę przez trzydzieści minut. Pieczę marynowane steki z łososia w piekarniku do miękkości, którą uważnie obserwuję nie tylko ja, ale wszyscy goście. W końcu gotowanie potraw, takich jak kebaby, jest jedną z ulubionych rozrywek moich przyjaciół. Udekoruj każdy gotowy stek cytrynowym pierścieniem i ziołami. Latem na pikniku, kiedy szaszłyki mięsne są już zmęczone, gotuję je na grillu pod okrzykami całej zgromadzonej firmy. W końcu wszyscy już wiedzą, że pieczone steki z łososia są jednym z moich dań koronnych. I poznałem go dawno temu w kolejnym numerze jednego z czasopism wędkarskich. Magazyn niestety nie zachował się, ale pamiętam na pamięć przepis kulinarny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy