sznycel wieprzowy z jabłkiem

sznycel wieprzowy z jabłkami - nowy smak znanego Dania! Ten sznycel wieprzowy to kulinarny przepis kuchni niemieckiej.
KatrinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 8 g
tłuszcze 52 % 15 g
węglowodany 21 % 6 g
194 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

najpierw dokładnie myjemy polędwicę wieprzową, a następnie kroimy ją na porcje. Następnie bij z obu stron, pieprz, sól do smaku. Zanurz każdy kawałek w ubitym jajku kurzym, a następnie zwiń z obu stron w bułce tartej. Na patelnię wkładamy tłuszcz do gotowania. Jednak zamiast tłuszczu można użyć oleju roślinnego (lub masła – w razie potrzeby; z masłem to jedzenie wyjdzie smaczniejsze i pachnące, próbowałem). Przed smażeniem mięsa tłuszcz na patelni powinien się rozgrzać. Smażyć każdy plasterek wieprzowiny na piękną skórkę.
rozłóż wieprzowinę na talerzu. Obierz jabłka, a następnie pokrój je w cienkie okrągłe plastry. Każdy plasterek smażymy również w tłuszczu, aż jabłka staną się nieco bardziej miękkie. Możesz użyć tego samego tłuszczu, który pozostał po wieprzowinie.
na każdym talerzu kładziemy dwa kawałki sznycla, na wierzchu układamy smażone jabłka. Tłuczone ziemniaki lub smażone ziemniaki są idealne jako dodatek do tego dania.
posyp mięso posiekanymi świeżymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tłuszcz stołowy - 899   kcal/100g
  • Tłuszcz kulinarny - 897   kcal/100g
  • Tłuszcz cukierniczy - 897   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy