skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw dokładnie myjemy polędwicę wieprzową, a następnie kroimy ją na porcje. Następnie bij z obu stron, pieprz, sól do smaku. Zanurz każdy kawałek w ubitym jajku kurzym, a następnie zwiń z obu stron w bułce tartej. Na patelnię wkładamy tłuszcz do gotowania. Jednak zamiast tłuszczu można użyć oleju roślinnego (lub masła – w razie potrzeby; z masłem to jedzenie wyjdzie smaczniejsze i pachnące, próbowałem). Przed smażeniem mięsa tłuszcz na patelni powinien się rozgrzać. Smażyć każdy plasterek wieprzowiny na piękną skórkę.
rozłóż wieprzowinę na talerzu. Obierz jabłka, a następnie pokrój je w cienkie okrągłe plastry. Każdy plasterek smażymy również w tłuszczu, aż jabłka staną się nieco bardziej miękkie. Możesz użyć tego samego tłuszczu, który pozostał po wieprzowinie.
na każdym talerzu kładziemy dwa kawałki sznycla, na wierzchu układamy smażone jabłka. Tłuczone ziemniaki lub smażone ziemniaki są idealne jako dodatek do tego dania.
posyp mięso posiekanymi świeżymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tłuszcz stołowy - 899 kcal/100g
- Tłuszcz kulinarny - 897 kcal/100g
- Tłuszcz cukierniczy - 897 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g