domowe wino z dżemu

dżem może być używany na wiele sposobów, ten jest jednym z nich. Nie jest tajemnicą, że domowe wino z dżemu jest zawsze lepsze niż zakupione. Jeśli masz duże zbiory, dlaczego nie zrobić wina z owoców lub jagód. Wino jest uważane za jeden z najpopularniejszych napojów alkoholowych na całym świecie. Wino ma wyjątkowy smak. Jeśli w Twoim asortymencie nie ma wystarczającej ilości jagód lub owoców, możesz zrobić domowe wino z dżemu. Możesz zadowolić swoich gości tym "jedzeniem" sugerujemy zapoznanie się z jednym z przepisów kulinarnych na przygotowanie tego napoju.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 28 g
108 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 D

Wybierz naczynia, w których będziesz gotować bezpośrednio domowe wino. Przenieś tam dżem i dodaj czystą wodę. Konsystencję mieszanki należy oglądać indywidualnie. Będzie to bardzo zależeć od gęstości dżemu. Jeśli jest gęsty, Stary, kandyzowany, będziesz potrzebować więcej wody niż dżemu. I odwrotnie.
oznacza to, że musisz spojrzeć na gęstość mieszanki. Napisałem 1,5 litra wody, ale to przybliżona liczba. Może być zarówno mniejszy, jak i większy. Mieszanka powinna wyglądać jak gęsta galaretka, którą można pić, a nie tylko jeść łyżką.

możesz dodać świeże jagody, takie jak maliny, które zawierają naturalne drożdże do fermentacji. Rozciągnij gumową rękawicę na naczyniu z domowym dżemem. Jest to konieczne, aby fermentacja przebiegała pomyślnie. Pojemnik należy umieścić w ciemnym miejscu, w którym Temperatura powietrza wyniesie 20-25 0C. W rezultacie otrzymasz domowe wino z dżemu o sile około 10 stopni.
życzymy smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy