skład / składniki
metoda gotowania
Wybierz naczynia, w których będziesz gotować bezpośrednio domowe wino. Przenieś tam dżem i dodaj czystą wodę. Konsystencję mieszanki należy oglądać indywidualnie. Będzie to bardzo zależeć od gęstości dżemu. Jeśli jest gęsty, Stary, kandyzowany, będziesz potrzebować więcej wody niż dżemu. I odwrotnie.
oznacza to, że musisz spojrzeć na gęstość mieszanki. Napisałem 1,5 litra wody, ale to przybliżona liczba. Może być zarówno mniejszy, jak i większy. Mieszanka powinna wyglądać jak gęsta galaretka, którą można pić, a nie tylko jeść łyżką.
możesz dodać świeże jagody, takie jak maliny, które zawierają naturalne drożdże do fermentacji. Rozciągnij gumową rękawicę na naczyniu z domowym dżemem. Jest to konieczne, aby fermentacja przebiegała pomyślnie. Pojemnik należy umieścić w ciemnym miejscu, w którym Temperatura powietrza wyniesie 20-25 0C. W rezultacie otrzymasz domowe wino z dżemu o sile około 10 stopni.
życzymy smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Woda - 0 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g