biszkopty na kaszy manny i mleku
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby zrobić podstawę dla klopsików, ugotuj gęstą kaszę mannę w mleku. Stopniowo wlewaj płatki do mleka, aby nie było grudek. Sól owsiankę i gotuj przez 10 minut na małym ogniu. Ciągle mieszaj, upewnij się, że się nie przypaliłeś. Gotowaną owsiankę należy schłodzić. Weź jajka i ubij je cukrem. Następnie włóż jajka do owsianki i zamieszaj. Okazało się ciasto na kliny. Uformuj z niego małe podłużne "kotlety", zwiń je w kaszę mannę i usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju roślinnym.
najsmaczniejsze klopsiki z galaretką lub słodkim sosem.
teraz moje dziecko uważa, że ma taką inteligentną mamę, ponieważ była smacznie karmiona jako dziecko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g