deser twarogowy ze stewią według diety Dukana
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zetrzyj skórkę z cytryny.
Krok 2:
Żelatynę moczyć w ciepłej wodzie przez 5 minut, aby się puchła. Po upływie czasu spuść z niego wodę.
Krok 3:
Podgrzej sok w małym rondlu, dodaj żelatynę, twaróg i stewię
Krok 4:
Shuffle
Krok 5:
Oddziel żółtka od białek
Krok 6:
Białka ubić solą w gęstą pianę.
Krok 7:
Delikatnie dodaj je do mieszanki twarogowej i wymieszaj. Wlać do foremek i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skórka - 97 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Stewia - 18 kcal/100g