Nalewka pszczeli na wódce

Nalewka na pszczółce-magazyn składników odżywczych! Lecznicza nalewka z Podmore pszczół to tylko magazyn składników odżywczych! Jest stosowany w celu zapobiegania wielu chorobom, w celu zwiększenia odporności, w celu poprawy trawienia.
Natalia CybulskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 16 g
268 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 60 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie potrzebne produkty. Nie trzeba tutaj używać wódki - odpowiedni jest każdy mocny alkohol: koniak, rum, whisky, a nawet sam. Wódka to produkt o neutralnym smaku, wszystkie inne wymienione napoje alkoholowe mają swój własny smak i aromat. Teraz mówimy o pszczołach. Potrzebne są martwe pszczoły-to tzw. pszczoła podmorska. Jest sprzedawany w sklepach, które sprzedają wszystko dla pszczelarzy. No lepiej oczywiście swoją pszczołę podmorską

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby mieć pewność co do jakości napoju, który się okaże i jego właściwości leczniczych, kup pszczoły w bezpiecznym miejscu, najlepiej od znajomego pszczelarza - w końcu nie wiadomo, od czego umarły sprzedawane pszczoły. Mam sprawdzone pszczoły - mamy własną pasiekę. Pszczoła nie żyje długo, a martwe pszczoły pojawiają się stopniowo, więc używam ich do przygotowania nalewki. Pszczoły należy suszyć przez około jeden dzień. Następnie wlej 3 łyżki na dno litrowego słoika. łyżki P

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Napełnij pszczoły wódką. Chcę ci powiedzieć, że pszczoła podmore ma bardzo nieprzyjemny zapach - cóż, po prostu bardzo, bardzo nieprzyjemny. Dlatego może być potrzebna maska medyczna.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nie napełniaj słoika wódką do góry - lepiej natychmiast wziąć większą objętość. Na 500 g wódki wziąłem słoik o pojemności 1 litra.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj słoik pokrywką i umieść w ciemnym, chłodnym miejscu. W tej formie będzie nalegać przez 60 dni - w tym czasie pszczoły dadzą wódce wszystkie swoje przydatne substancje. Jeśli chcesz szybko przygotować ten napój leczniczy, możesz najpierw zmielić pszczoły i wlać już powstały proszek do słoika - w tym przypadku konieczne będzie naleganie tylko przez 30 dni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kiedy napój zostanie naparowany, konieczne będzie jego odcedzenie. Nalegałam na butelkę zamiast na puszkę. Jeśli użyłeś całych pszczół, możesz ograniczyć się do sita. Jeśli wcześniej zmieliłeś pszczoły, połóż gazę złożoną w 2-3 warstwach na sicie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej nalewkę do butelki i weź 30-50 ml dla zdrowia i zwiększenia odporności. Zdrowie dla Ciebie!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zdrowie dla ciebie!

do takiej nalewki najlepiej użyć pszczół zebranych jesienią. Kiedy ciało pszczoły po lecie jest nasycone użytecznymi substancjami. Wiosenny podmor nie jest zalecany do spożycia, ponieważ po zimowaniu ciało pszczoły jest bardzo wyczerpane.
weź 30-50 ml dziennie przed lub w trakcie posiłku!

napisałam w składzie miód, bo Podmore w składnikach nie ma. Miej to na uwadze - miód nie jest tu potrzebny . Potrzebny jest właśnie Podmore !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: