koktajl migdałowy i grejpfrutowy Physalis
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
namocz migdały wraz z nasionami słonecznika w wodzie przez noc.
umyj i obierz grejpfruta, pokrój na kawałki.
włóż nasiona słonecznika, pęcherzycę, liście mięty, kawałki grejpfruta do miski blendera, wyciśnij sok z cytryny, a także nie zapomnij dodać jednego z głównych składników - migdałów.
zmiel wszystkie składniki.
wprowadź mleko do powstałej masy i ponownie ubij.
ciesz się powstałym koktajlem, bądź zdrowy i szczupły!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Grejpfrut - 29 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pęcherzyca - 32 kcal/100g