herbata z morwy

przygotuj pyszną i zdrową herbatę! Świetny zamiennik zakupionych herbat. Herbata z morwy jest bogata w minerały i witaminy, napój obniża poziom cukru i cholesterolu we krwi. Liście morwy można przyjmować świeże lub suszone, w zależności od pory roku. Jeśli liście są suszone, należy wziąć ich mniejszą ilość.
NicaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
2 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Wlej wodę do czajnika lub rondla, Wyślij do ognia, zagotuj.

2. Umyj liście morwy, włóż do wrzącej wody, przykryj pokrywką, gotuj przez 5 minut.

3. Następnie pozwól herbacie parzyć przez 15 minut.

w razie potrzeby możesz słodzić napój miodem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Morwa - 52   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: