soda z cytryną
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj cytrynę, pokrój kilka kółek do podania, wyciśnij sok z reszty.
2. W szklankach rozprowadzamy kilka kostek lodu, wlewamy świeżo wyciśnięty sok z cytryny i sodę.
3. Dodaj płynną stewię do smaku, wymieszaj.
Udekoruj napój plasterkami cytryny i świeżą miętą, podawaj.
pij z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Soda - 0 kcal/100g
- Stewia - 18 kcal/100g